Haven Den Oever reduceert 1.292 ton CO2 door ChangeXL

Den Oever, 3 juni 2019 – Gesteund door hun leden gaan alle kotters en andere klanten van de Coöperatieve In- en verkoop Vereniging (C.I.V.) Den Oever per 1 juni 2019 varen op ChangeXL. Sander van Rijswijk, bedrijfsleider Den Oever, is blij met deze overstap. “Met ChangeXL hebben wij een kwalitatieve brandstof die beter is voor de motoren en beter voor het milieu.”

64.600 bomen

De enzymtechnologie in ChangeXL is biologisch en bevat geen chemische componenten, metalen of as. Het vermindert de uitstoot van CO2, NOx, roet en zwevende deeltjes aanzienlijk. “Op jaarbasis verkopen wij ongeveer 8 miljoen liter brandstof. De inzet van ChangeXL resulteert in een vermeden CO2 uitstoot van 1.292 ton. Daarvoor zijn gedurende een jaar 64.600 bomen nodig om die hoeveelheid uitstoot op te nemen.”

Winterweer

“Drie jaar geleden zijn wij overgegaan van rode gasolie naar ultra-laagzwavelige diesel (ULSD). Met deze overstap werd de uitstoot van CO2 op onze vloot duidelijk minder, een groener imago. Verder had de C.I.V. als voordeel dat ze ook een winterbestendige olie konden leveren. Een logische vervolgstap is om nu over te stappen naar ChangeXL. Een product met meerwaarde.”

Schipper Ronald Hiemstra van Gulf Sigma (links) voert product ChangeXL van Den Helder naar Den Oever, Jos Hoogesteger, medewerker verantwoordelijk voor ponton van C.I.V. Den Oever.

Vervoer ChangeXL van Gulf naar Den Oever

Schipper Ronald Hiemstra van Gulf Sigma (links) voert product ChangeXL van Den Helder naar Den Oever, Jos Hoogesteger, medewerker verantwoordelijk voor ponton van C.I.V. Den Oever.

Betaalbare oplossing

Milieuprestaties worden steeds vaker een integraal onderdeel van het bedrijfsproces. Ondernemingen verwachten dat leveranciers en dienstverleners oplossingen bieden om hen te helpen de belofte van het verminderen van hun impact op het klimaat na te komen. “Hoewel ChangeXL niet de oplossing is voor alle klimaatuitdagingen, is het een praktische, betaalbare transitie brandstof om onmiddellijk een verschil te maken.”

Over ChangeXL

De effecten van ChangeXL zijn gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen, ook wel bekend als biokatalysatoren. Dit unieke enzymconcentraat zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot een snellere en completere verbranding. De enzymen blijven door de hele brandstofketen werken. Op deze manier reinigt ChangeXL brandstofsystemen van tanks tot motoren. ChangeXL breekt (condens)water dat aanwezig is in brandstof af, en voorkomt problemen met bacteriën, schimmels en gisten door ze te elimineren en op te lossen in de brandstof. Dit resulteert in schonere brandstof, schonere opslagtanks met minder sludge en een langere levensduur van de brandstofopslag. Het reinigende effect van ChangeXL zorgt voor meer continuïteit en minder ongewenste uitval vanwege een betere brandstofkwaliteit.

Gulf Bunkering

Gulf Bunkering levert ChangeXL als compleet product aan Den Oever.“In havens waar we met onze bunkerboten actief zijn, is ChangeXL verkrijgbaar met een speciale pas. Aan het brandstof ponton in de haven van Den Oever kunnen alle kotters en CIV-leden ChangeXL tanken, mocht men in het bezit zijn van een overvulbeveiliging aan boord. Men kan zelfs 24/7 tanken met een eigen pas.”, aldus Alex Fehrman, sales manager Gulf Bunkering.