Samen met ChangeXL werkt Lauwersoog aan een duurzame haven

Lauwersoog, 2 december 2019 – In het kader van het verduurzamen van de haven van Lauwersoog is in samenspraak met Gulf Bunkering en Oliehandel Klaas de Boer besloten om vanaf 2 december 2019 alle veerboten, visserij en andere klanten van de Coöperatieve In- en verkoop Vereniging (C.I.V.) Lauwersoog te voorzien van brandstof ChangeXL. Gerard Weidenaar, bedrijfsleider Lauwersoog, is blij met deze stap. “Met ChangeXL leveren we een schonere en betere brandstof aan onze klanten, die ook beter is voor het milieu.”

93.887 bomen
De enzymtechnologie in ChangeXL is biologisch en bevat geen chemische componenten, metalen of as. Het vermindert de uitstoot van CO2, NOx, roet en zwevende deeltjes aanzienlijk. “Er wordt op jaarbasis ongeveer 11 miljoen liter brandstof geleverd in de haven Lauwersoog. Door over te stappen op ChangeXL realiseren we hiermee een CO2-emissiereductie van 1.878ton. Deze CO2 besparing is gelijk aan de zuiverende waarde van 93.887 bomen op jaarbasis,” aldus Alex Fehrman, product specialist ChangeXL.

Gerard Weidenaar, bedrijfsleider CIV Lauwersoog zorgt voor een duurzame haven door gebruik van brandstof ChangeXL voor alle veerboten, visserij en klanten.

Schoner
Milieuprestaties worden steeds vaker een integraal onderdeel van het bedrijfsproces. Ondernemingen verwachten dat leveranciers en dienstverleners oplossingen bieden om hen te helpen de belofte van het verminderen van hun impact op het klimaat na te komen. “Een groot aantal klanten van ons gebruiken reeds ChangeXL en merken dat deze brandstof schoner is voor hun tanks en filters. Daarnaast constateren ze dat de motoren beter en zuiniger lopen. Naast deze voordelen is ChangeXL beter voor het milieu. Het zorgt voor een verlaging van onze CO2 footprint, minder uitstoot van stikstof, roet en fijnstof. ChangeXL helpt ons bij het verduurzamen van onze haven.”, aldus Gerard Weidenaar.

Over ChangeXL
De effecten van ChangeXL zijn gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen. De enzymen werken enerzijds als katalysator die de brandstof verbetert en tegelijkertijd reinigen de enzymen het volledige brandstofsysteem. Het unieke enzymconcentraat zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot een snellere en completere verbranding. De enzymen blijven door de hele brandstofketen werken. Op deze manier reinigt ChangeXL brandstofsystemen van tanks tot motoren. ChangeXL breekt (condens)water dat aanwezig is in brandstof af, en voorkomt problemen met bacteriën, schimmels en gisten door ze te elimineren en op te lossen in de brandstof. Dit resulteert in schonere brandstof, schonere opslagtanks met minder sludge en een langere levensduur van de brandstofopslag. Het reinigende effect van ChangeXL zorgt voor meer continuïteit en minder ongewenste uitval vanwege een betere brandstofkwaliteit.